Hasznos információk egy helyen azoknak, akik az ünnepek alatt is autóba ülnek

M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Győr között   ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ átadás avatás csomópont forgalom gyorsforgalmi út KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY tábla út
Győr, 2020. december 16. Az M85-ös gyorsforgalmi út és az M1-es autópálya csomópontja Győr közelében 2020. december 16-án. Ezen a napon birtokba vehették az autósok az autóút Sopron-kelet és Csorna-nyugat közötti szakaszát. A 153,2 milliárd forint költségvetési forrásból megvalósult beruházással 45 percre csökken a menetidő Sopron és Győr között. Az autóutat a Sopron-kelet csomópontig kétszer két sávon építették ki, középen szalagkorláttal, leállósáv nélkül. Az út koronaszélessége 24,6 méter, a tervezett sebesség óránkénti 110 kilométer. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az ünnepek alatt is, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról - hívják fel az autósok figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden közzétett videójában.
Vágólapra másolva!

Mint írják, a Útinform oldalon az ünnepek előtt és alatt is hasznos közlekedési információkhoz juthatnak a közlekedők. A folyamatosan frissülő, országos közutakon történő baleseti hírek ITT érhetőek el, de a téli időszakban néhány óránként, kora reggeltől késő estig országos összesítést is publikálnak a szakemberek az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről.

Emellett

az Útinform szolgálat munkatársai telefonon is 0-24 órában elérhetőek a +36-1-336-2400-ás telefonszámon

- ezen a számon országos, több megyét is érintő információkkal tudnak szolgálni. Csak egy megyét érintő kérdés esetén a megyei diszpécserszolgálatokat ajánlott hívni, mely telefonszámok itt érhetőek el.

A közleményben arra is felhívték a figyelmet, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálata a navigációs, közösségi autós alkalmazásoknak is számos adatot szolgáltat, így érdemes ezeket is használniuk a közlekedőknek.