Az izraeli nagykövet szerint szégyen, amit Baranyi Krisztina mondott

Baranyi Krisztina
Vágólapra másolva!
Már egy éve szolgálok Magyarországon, keresztül-kasul bejártam. Európát is jól ismerem, így bizton állíthatom, a kontinensen Magyarország szinte az egyetlen hely, ahol egy gyakorló vallásos zsidó szabadon sétálhat az utcán anélkül, hogy bármitől tartania kellene - mondta Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet a Magyar Nemzetnek. 
Vágólapra másolva!

Civilizált vitában, bármennyire is heves, az ember nem használhat ilyen szavakat! Nemcsak zsidókkal, hanem bárkivel szemben sem. Szégyen, amikor ilyen dolgok történnek, és leginkább annak a társadalomnak, ahol ez előfordulhat - mondta Yacov Hadas-Handelsman, Izrael Állam budapesti nagykövete a baloldali polgármester, Baranyi Krisztina antiszemita botrányáról.

"Szégyen, amit Baranyi Krisztina mondott" Forrás: MTI

A nagykövet a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) nevű zsidó szervezet antiszemita támadásokat vizsgáló listáján Magyarország az európai országok közül az utolsó helyen állt.

Másodszor: már egy éve szolgálok Magyarországon, keresztül-kasul bejártam. Európát is jól ismerem, így bizton állíthatom, a kontinensen Magyarország szinte az egyetlen hely, ahol egy gyakorló vallásos zsidó szabadon sétálhat az utcán anélkül, hogy bármitől tartania kellene - tette hozzá.

A nagykövet beszélt arról is, hogy az ELTA világviszonylatban is az egyik legjobb fegyvergyártó, ezért sokan döntenek amellett, hogy az amerikai légvédelem mellé izraeli radarrendszert vásárolnak.

A Gázai övezet környékén elterülő izraeli falvak lakóinak olykor csak 15 másodpercük van fedezékbe húzódni a kilövés és a becsapódás között. A vaskupola azonban nem csupán elhárítani képes ezeket a rakétákat, de azt is kiszámolja, hogy lakott területre csapódnak-e be, azaz be kell-e avatkozni. Sokan próbáltak már megtámadni minket, de a vaskupola eddig mindegyikkel elbánt. A „puding" bizonyított - tette hozzá.